Putin a preluat al patrulea mandat de președinte, iar Medvedev a demisionat

14:53, 7 mai 2018 | Externe | 990 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Luni Vladimir Putin, reales recent pentru al patrulea mandat de președinte al Rusiei, a preluat în cadrul unei ceremonii oficiale mandatul, în timp ce guvernul rus în frunte cu premierul Dmitri Medvedev și-a dat demisia.

Putin urmează să conducă Rusia și în următorii șase ani.

La ceremonia de inaugurare au participat, potrivit autorităților ruse, mai mult de cinci mii de oameni.

În discursul său inaugural Putin a declarat că este conștient de responsabilitatea colosală în fața poporului Rusiei. El a mai spus că este de datoria sa asigurarea unui viitor pașnic și prosper țării sale.

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că lumea se află într-o epocă a unor mari transformări, iar țara sa ar urma să ia o serie de decizii istorice ce-i vor hotărî soarta pentru multe decenii înainte.

Vladimir Putin a fost reales președinte al Federației Ruse în luna martie curent, obținând din primul tur 76,69% din sufragii.

Totodată, imediat după inaugurarea lui Putin, Guvernul Rusiei a demisionat. Premierul Dmitri Medvedev a semnat un ordin în acest sens.

Potrivit constituției ruse, guvernul își prezintă demisia după inaugurarea șefului statului nou ales sau reales.

În următoarele zile Vladimir Putin va purta consultări cu fracțiunile Dumei de Stat în vederea desemnării candidatului la funcția de prim-ministru.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,