Putin a inaugurat azi podul Crimeii, a urmat reacția lui Poroșenko

16:58, 15 mai 2018 | Externe | 1608 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Marți, 15 mai 2018, a fost inaugurată partea destinată transportului auto a podului Crimeii. Președintele rus Vladimir Putin a fost primul care a traversat podul la volanul unui autocamion de producție rusească, Kamaz.

Autoritățile ruse au anunțat că partea carosabilă a podului va fi deschisă pentru circulația rutieră începând cu data de 16 mai 2018.

Moscova a inițiat construcția podului Crimeii imediat după anexarea peninsulei în anul 2014. Principalul scop al acestui proiect colosal de infrastructură este evitarea blocării peninsulei de către autoritățile de la Kiev, care nu recunosc Crimeea drept parte a Rusiei și continuă eforturile de a o recupera.

Președintele ucrainean Petro Poproșenko a calificat construcția podului Crimeii drept încălcare a dreptului internațional.

„Este regretabil că autoritățile ruse încearcă să implice în aventurile lor de infrastructură și reprezentanții business-ului european, căutând astfel să scape de răspunderea juridică internațională. Sunt sigur, agresorului nu-i va reuși, ci va purta răspundere deplină”, a scris Petro Poroșenko pe o rețea de socializare.

El a mai notat că „podul o să le prindă bine neapărat ocupanților, când aceștia vor părăsi în grabă Crimeea noastră”.

Podul Crimeii este cel mai lung din Europa, având o lungime de 19 kilometri. Construcția acestuia a costat 6,9 miliarde de ruble rusești. Capacitatea acestuia este de 40 de mii de automobile și de 47 de perechi de trenuri în 24 de ore.

Automobilele vor putea circula pe podul respectiv cu o viteză maximă de 90 km/oră.

Vladimir Putin i-a lăudat pe responsabilii de construcția podului pentru faptul că o parte a cestuia este deschisă pentru circulație cu circa jumătate de an înainte de termenul anunțat inițial.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,