Putin a decretat o zi de doliu național în Rusia în legătură cu tragedia de la Kemerovo

14:40, 27 martie 2018 | Externe | 1298 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

După ce a vizitat marți, 27 martie curent, orașul Kemerovo, în care peste 60 de persoane și-au pierdut viața într-un incendiul ce a devastat un centru comercial, președintele rus Vladimir Putina semnat un decret ce anunță o zi de doliu în toată Rusia.

Decretul semnat marți stabilește ziua de 28 martie drept zi de doliu în toate localitățile Federației Ruse.

Documentul prevede că în ziua respectivă în toată țara drapelele vor fi coborâte în bernă, iar radiodifuzorilor le va fi recomandat să amâne difuzarea programelor distractive.

Anterior a fost luată decizia privind acordarea de suport material familiilor care și i-au pierdut pe cei dragi în incendiul din centrul comercial din Kemerovo.

Putin a declarat că toți cei care se fac vinovați de producerea tragediei vor fi pedepsiți.

Duminică, 25 martie curent, într-un centru comercial cu patru nivele din orașul rus Kemerovo a izbucnit un incendiu. Potrivit informațiilor oficiale și-au pierdut viața 64 de oameni. Organele de drept au deschis un dosar penal și au reținut mai multe persoane. Presa a scris că în momentul izbucnirii incendiului unul dintre agenții de securitate a deconectat alarma, sistemul anti incendiu nu s-a declanșat, iar ieșirile de rezervă erau blocate. Astfel, 60 de persoane, inclusiv copii, au murit în clădirea cuprinsă de flăcări.

Autoritățile ruse susțin că acest incendiu este unul dintre patru cele mai devastatoare ce s-au produs în Rusia în ultimii 100 de ani.

Mai mulți oficiali din diferite țări, inclusiv spicherul moldovean Andrian Candu, șeful diplomației ucrainene, Pavel Klimkin și alții, au exprimat condoleanțe rudelor persoanelor decedate și poporului rus.