Proteste cu mii de oameni în Danemarca împotriva pașaportului de vaccinare și a măsurilor anti-epidemie

10:59, 8 februarie 2021 | Externe | 148 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mii de oameni au ieșit sâmbătă seară pe străzile din Copenhaga pentru a protesta împotriva restricțiilor anti Covid-19 și a planurilor autorităților privind certificatul digital de vaccinare, informează site-ul TheLocaldk.

Organizatorii protestelor spun că un astfel de pașaport implică obligația de a fi vaccinat și echivalează cu o restricție suplimentară asupra libertății individuale.

Vaccinarea nu este obligatorie în Danemarca.

Manifestanții, majoritatea purtând glugi, au mărșăluit cu torțe în centrul capitalei daneze, scandând „Ne-am săturat” și „libertate pentru Danemarca”.

Ca și alte țări europene, Danemarca va dezvolta un certificat electronic de vaccinare împotriva COVID-19 destinat călătoriilor și potențial să servească pentru intrarea la evenimente sportive sau culturale, chiar și la restaurante.

Cei de la „Men in Black” au organizat anterior demonstrații la Aalborg și Copenhaga, care s-au încheiat cu revolte și mai multe arestări.

În urmă cu două săptămâni, la Copenhaga a avut loc un protest similar, care a inclus arderea unei efigii a premierului danez. Doi bărbați au fost arestați pentru amenințări la adresa prim-ministrului Frederiksen.

Magazinele, barurile și restaurantele neesențiale sunt închise în prezent în Danemarca, iar guvernul a extins restricțiile până cel puțin pe 28 februarie. Școlile primare se pot redeschide însă luni.

Sursa: https://www.activenews.ro