Propriii colegi vor propune, în parlament, votarea unei moțiuni de DEMITERE a premierului Theresa May

11:44, 12 decembrie 2018 | Externe | 961 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Prim-ministrul britanic Theresa May se va confrunta miercuri cu un vot de neîncredere din partea parlamentarilor, în contextul nemulțumirilor legate de acordul pentru Brexit negociat cu oficialii Uniunii Europene, relatează BBC.

Procedura a fost declanșată după ce 48 de parlamentari au înaintat scrisori privind neîncrederea în prim-ministru.

„Pragul de 15% dintre parlamentarii conservatori care vor o moţiune cu privire la liderul partidului a fost depăşit”, a precizat Brady.

Votul poate fi convocat dacă un număr de 48, adică 15% dintre parlamentarii conservatori îl notifică în acest sens pe Graham Brady, preşedintele aşa-numitului „comitet 1922”. Theresa May ar putea fi înlăturată de la conducerea Partidului Conservator dacă 158 din cei 315 de parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

Luni, premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru retragerea ţării sale din blocul comunitar, de teamă că deputaţii vor respinge acest acord.

Theresa May, care a preluat funcția de prim-ministru în 2016, la scurt timp după referendumul prin care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a fost criticată dur pentru acordul negociat cu Blocul comunitar.

Momentan nu se știe cât de repede va fi anunțat rezultatul votului, dar May are nevoie să obțină majoritatea voturilor în favoarea ei pentru a câștiga. Dacă va reuși să obțină încrederea parlamentarilor în votul de miercuri, nu se va mai putea înainta o moțiune împotriva ei pentru un an.

Dacă va pierde încrederea parlamentarilor, se va organiza un concurs în cadrul Partidului Conservator, la care actualul prim-ministru nu va putea participa.

Sursa:www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,