Procurorul general adjunct al SUA la un pas de a fi demis

09:17, 26 septembrie 2018 | Externe | 755 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Zilele procurorului care are autoritatea asupra anchetei Russiagate din SUA sunt numărate. Numărul doi din Departamentul Justiției, Rod Rosenstein, este la un pas de a fi demis, după ce The New York Times a publicat un articol în care se arată că acesta ar fi cerut aplicarea celui de-al 25-lea Amendament din Constituția SUA pentru îndepărtarea președintelui Donald Trump și ar fi propus înregistrarea în secret a președintelui, pentru a a prezenta publicului haosul ce domnește la Casa Albă.

Rosenstein, care are autoritate asupra procurorului Robert Mueller (care conduce ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016), a fost deseori atacat de președintele Trump. Informațiile din The New York Times par să fie picătura care a umplut paharul. Potrivit site-ului Axios, Rosenstein a avut deja o întâlnire cu șeful de cabinet al lui Trump, John Kelly, căruia i-a prezentat demisia din Departamentul Justiției. În cele din urmă, un mesaj pe Twitter al președintelui Trump a arătat că el și Rosenstein se vor întâlni, joi, la Casa Albă, pentru a ajunge la o concluzie. Mai mulți congresmani democrați i-au transmis lui Rosenstein să nu recurgă la depunerea demisiei, ci să aștepte să fie demis de președinte.

În cazul plecării lui Rosenstein, continuarea anchetei Russiagate este incertă, scrie ABC News, pornind de la o serie de declarații confuze pe această temă făcute de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Rosenstein a fost cel care l-a numit pe procurorul special Robert Mueller la conducerea anchetei Russiagate, după ce șeful său, procurorul general Jeff Sessions s-a recuzat din acest caz, pentru că s-a descoperit că a omis să precizeze în audierile din Congres despre o întâlnire pe care a avut-o cu ambasadorul Rusiei în SUA, în perioada campaniei electorale din 2016.

Sursa: www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,