Primul oficial american care a vizitat Hiroshima a evitat să-și exprime regretul pentru bombardamentele SUA

10:38, 11 aprilie 2016 | Externe | 1402 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Secretarul de Stat al SUA John Kerry a vizitat complexul memorial de la Hiroshima, dedicate victimelor bombardamentului nuclear american din anul 1945.

În timpul vizitei sale, Kerry a depus o coroană de flori la monumentul victimelor bombardamentului nuclear și semnat în cartea pentru oaspeți. Astfel, el a devenit primul oficial american care a vizitat Hiroshima, notând pe contul său Twitter că este mândru de acest fapt.

În același timp, Kerry a evitat să exprime regretul pentru acțiunile SUA, evidențiind că vizita sa nu este legată de trecutul istoric, ci de relațiile viitoare dintre ambele țări, pe care le-a calificat drept prietenoase.

Kerry a sosit la Hiroshima pentru a participa la summitul miniștrilor afacerilor externe ale statelor G7. Anterior se comunica că la summitului șefilor statelor G7 din mai, Hiroshima ar putea fi vizitată și de Barack Obama, însă decizia finală nu a fost luată deocamdată.

Orașul Hiroshima a fost bombardat la 6 august 1945, devenind primul caz în istorie a aplicării în război a armei nucleare. Numărul victimelor s-a ridicat la 130 mii de persoane, iar 100 de mii au decedat pe parcurs a jumătate de an de la bombardament.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,