Primarul de Hiroshima nu va aștepta scuze din partea lui Obama pentru bombardamentele nucleare în 1945

10:26, 21 aprilie 2016 | Externe | 1558 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Primarul orașului Hiroshima Kazumi Matsui a declarat că nu intenționează să ceară scuze din partea SUA pentru bombardamentul orașului în cazul vizitei președintelui SUA Barack Obama. O astfel de declarație a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, transmite agenția Reuters.

“Desigur, noi ne-am fi dorit să punem problema responsabilității (pentru cee ace s-a întâmplat), însă aceste evenimente au avut loc acum 70 de ani și generațiile următoare trebuie să depășească această problemă”, a declarat Matsui.

Primul a adăugat că așteaptă că în cadrul vizitei, Obama va vizita nu doar memorialele și muzeele, dar se va întâlni și cu cetățenii care au avut de suferit de pe urma bombardamentului cu armele nucleare.

În martie acestui an, presa japonezi, inclusiv Nikkei Shimbun, au anunțat despre o posibilă vizită a liderului american în cadrul întrevederii liderilor G7, care va avea loc în perioada 26-27 mai.

Până în prezent, niciun președinte SUA nu a vizitat orașele Hiroshima și Nagasaki și nu și-a cerut scuze pentru bombardamentul nuclear al celor două orașe în august 1945. Numărul Victimele exploziilor în Hiroshima se ridică la 140 de mii de persoane, iar la Nagasaki – 74 mii. Tragedia din cele două orașe japoneze reprezintă primul caz în istoria omenirii al utilizării armelor nucleare în cadrul unui conflict militar.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,