Prim-ministrul Armeniei a cedat în fața protestatarilor și a demisionat

15:57, 23 aprilie 2018 | Externe | 1054 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Serj Sargsyan, numit recent în funcția de premier în Armenia, și-a dat demisia sub presiunea protestelor masive care au zguduit în ultimele zile Erevanul.

Sargsyan a anunțat că face o ultimă declarație în calitate de șef al statului. El a spus că a făcut o greșeală, acceptând funcția de prim-ministru.

Anterior dânsul a avut o întâlnire cu liderul protestatarilor, Nikol Pashinyan, care i-a vorbit despre mai multe soluții pentru depășirea crizei politice din Armenia. Însă Sargsyan nu acceptă niciuna dintre ofertele opoziției.

„Părăsesc funcția de conducător al țării noastre”, a punctat șeful statului armean.

El li s-a adresat tuturor celor care au protestat contra aflării lui la guvernare astfel:

„Mișcarea de stradă se pronunță împotriva aflării mele în această funcție, eu vă îndeplinesc solicitarea. Pace, armonie și logică țării noastre”.

Protestele au izbucnit în Armenia imediat ce Serj Sargsyan a fost desemnat să formeze noul guvern după recentele alegeri parlamentare. Până în prezent el a ocupat funcția de președinte. În timpul mandatului său de șef al statului în Armenia a fost făcută o reformă constituțională prin care statul armean a devenit republică parlamentară cu un prim-ministru înzestrat cu toate prerogativele de șef de stat.

Înaintarea lui Sargsyan la funcția de premier a provocat proteste masive. În ultimele zile, deși liderii politici s-au repliat din fruntea manifestațiilor, acestea au luat amploare. Protestatarilor începuseră să li se alăture chiar și grupuri de militari.