Poliția turcă a reținut persoana suspectată de omorârea pilotului rus

22:09, 31 martie 2016 | Externe | 1133 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Poliția turcă din oraș Izmir a reținut cetățeanul Alparslan Celik, care este bănuit de omorârea unui dintre piloții ruși a avionului  SU-24M, doborât de Forțele Aeriene ale Turciei în luna noiembrie a anului trecut, transmite agenția TASS.

Potrivit agenției “Dogan” Celik a fost reținut împreună cu alte 14 persoane în unul din restaurantele Izmirului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a Federației Ruse Maria Zaharova a declarat că verifică această informație, urmând ca instituția să revină cu o poziție oficială în viitorul apropiat.

La 24 noiembrie 2015, un avion de vânătoare turc a doborât un avion militar rusesc care participa la operațiunile militare din Siria, fapt care a provocat răcirea relațiilor dintre Moscova și Ankara.

La 27 decembrie 2015, ziarul turc Hürriyet a publicat un interviu cu Celik, în care acesta recunoaște participarea directă la uciderea pilotului rus, declarând că nu regretă fapta comisă.

Din același material reiese că Alparslan Celik a participat în ultimii doi ani în operațiunile militare din Siria de partea grupurilor de rebeli. Celik este cetățean al Turciei, născut în orașul Keban, fiind fiul fostului primar al acestui oraș Ramazan Celik.

Publicarea interviului în presa turcă a provocat revolta autorităților ruse, care au cerut reținerea tuturor celor suspectați de asasinarea pilotului rus.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,