Phenianul ar putea suspenda discuţiile cu Washingtonul privind denuclearizarea

09:30, 15 martie 2019 | Externe | 1049 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderii regimului de la Phenian studiază posibilitatea suspendării discuţiilor cu Statele Unite pe tema denuclearizării, a declarat Choe Son Hui, ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord.

„Nu intenţionăm să ne supunem în vreun fel cererilor din partea SUA [prezentate la summitul de la Hanoi] şi nici nu suntem dispuşi să ne angajăm în astfel de negocieri”, a declarat Choe Son Hui, în cadrul unei conferinţe de presă la Phenian.

Ministrul a mai afirmat că discuţiile de la Hanoi au eşuat din cauza oficialilor americani, care „erau prea ocupaţi să-şi urmărească propriile interese politice şi nu aveau intenţia sinceră de a obţine un rezultat”.

Ea a mai spus că, în cursul unei întrevederi, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, John Bolton, „au creat o atmosferă de ostilitate şi neîncredere şi, prin urmare, au obstrucţionat efortul constructiv pentru negocieri dintre liderii supreme ai Coreei de Nord şi Statelor Unite.”

„Ca urmare, summitul s-a încheiat fără un rezultat semnificativ”, a conchis Choe Son Hui.

Potrivit ministrului adjunct de Externe, liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să anunţe în curând acţiunile viitoare ale Phenianului în urma eşecului summitului de la Hanoi.

Este pentru prima dată când un oficial nord-coreean de rang înalt face afirmaţii despre rezultatul summitului de Hanoi, între Kim Jong Un şi preşedintele SUA, Donald Trump.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,