Petiţie pentru apele minerale ale României sau un strigăt de disperare în faţa unui nou plan diabolic al nesătulelor transnaţionale

20:13, 21 februarie 2018 | Externe | 1737 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Jurnalista Lavinia Şandru a lansat în România, la începutul anului curent, o campanie împotriva unei noi „operaţiuni” a corporaţiilor străine, care încearcă, de această dată, să pună mâna definitiv pe apele minerale ale României.

Lavinia Şandru a iniţiat şi o petiţie electronică în susţinerea campanie cu genericul „NU VINDEȚI APELE ROMÂNIEI!”. Până la această oră petiţia a fost semnată de peste 5 mii de persoane.

În adresarea sa către români, Lavina Şandru spune: „De 28 de ani au vândut aproape toate resursele țării. Ne-au mai rămas sarea și apa. Acum vor să ne ia şi apa de la gură. Ne opunem categoric vânzării resurselor de ape minerale ale României”.

Pe teritoriu României, subliniază jurnalista, se află 2500 de izvoare de apă minerală. Asta ar constitui, potrivit unor estimări, circa 60 la sută din apele minerale ale Europei.

Nu trebuie să ne mire faptul că entităţile transnaţionale, care caută să pună stăpânire peste cele mai importante resurse de pe planetă, au pus ochii şi pe apele minerale ale României. „Sunt interesaţi, pentru că aduc profit uriaș în timp scurt”, mai declară Lavinia Şandru în adresarea sa către români.

Tot ea subliniază: „Aproape toate resursele minerale ale ţării au fost vândute sau concesionate. Redevențele sunt simbolice. Statul român sărăcește, implicit și noi. Veniturile pierdute sunt recuperate de la noi, prin taxe și impozite noi”.

Ea avertizează că „un stat fără resurse este nu doar un stat sărac, ci și vulnerabil din punct de vedere al siguranței naționale”.

„Apele minerale sunt concesionate de către statul român la preț de 4 euro/1000 litri. Adică, echivalentul a mai puțin de două bidoane de 5 litri. Concesionarii vor mai mult: să devină proprietari. Adică să plătească ZERO lei statului român pentru resursele pe care le exploatează.
STOP! NU VINDEȚI APELE ROMÂNIEI! LĂSAȚI-NE MĂCAR APA! Semnează petiția împotriva privatizării Societăţii Naţionale a Apelor Minerale!” – acesta este apelul cu care Lavinia Şandru îşi încheia adresarea sa către naţiune.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,