Parlamentul ucrainean a respins „legea antidiscriminare”

20:24, 10 noiembrie 2015 | Externe | 2221 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Rada Supremă a respins modificările la Codul Muncii, prin care se interzice discriminarea pe criteriu de orientare sexuală. Pentru adoptarea proiectului nu au fost suficiente 20 de voturi, transmite postul TV „112 Ukraina”.

În ședința din 10 noiembrie, legislativul ucrainean a aprobat pachetul de proiecte de legi, necesare pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană, cu excepția proiectului care prevede protecția minorităților sexuală în Codul Muncii. Potrivit vice-speakerului Andrei Parubii, anume acest proiect era cel mai important în directivele UE.

Anterior, în cadrul unei întrevederi cu liderii fracțiunilor parlamentare, președintele ucrainean Petr Poroșenko a cerut aprobarea tuturor proiectelor de lege necesare pentru anularea regimului de vize pentru Ucraina.

“În calitate de președinte, creștin-ortodox, în calitate de om căsătorit de 31 de ani și tată a patru copii, mă pronunț pentru valorile tradiționale ale familiei din societatea ucraineană. Cu toate acestea, în calitate de garant al Constituției, mă pronunț categoric împotriva discriminării oricăror cetățeni ucraineni pe oricare criteriu”, a declarat președinte ucrainean, subliniind că „trebuie să facem totul pentru ca fiecare ucrainean să poată călători fără vize în spațiul Schengen”.