Parlamentul italian a aprobat parteneriatele civile între persoanele de același sex. Legea a împărțit Italia în două

11:35, 13 mai 2016 | Externe | 3572 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:
Miercuri s-a votat în parlamentul italian legalizarea parteneriatelor civile între persoanele de același sex, un act normativ pentru care premierul Matteo Renzi și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Legea a împărțit Italia în două.
Italia era ultima dintre marile țări vest-europene care nu avea o astfel de lege, susținută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar dezaprobată de Biserica Catolică.
„Astăzi este o zi de sărbătoare pentru mulți oameni (…) Scriem o altă pagină importantă a Italiei pe care ne-o dorim”, a scris premierul Renzi pe Facebook, bucuros că după ani de tentative eșuate s-a adoptat legea dorită de homosexuali.
Chiar și în această situație, asociațiile care susțin minoritățile sexuale nu sunt pe deplin mulțumite de această măsură, în ciuda faptului că unul dintre cei mai mari susținători ai acestei măsuri, scrie Agerpres.
Legea conferă cuplurilor formate din persoane de același sex drepturi egale cu cele ale cuplurilor căsătorite în privința moștenirii, locuinței, pensiei, vizitelor medicale. Ele vor putea avea de asemenea același nume de familie.
Sute de mii de italieni care se opun uniunii civile între persoanele de același sex au manifestat în ultimele luni la Roma împotriva acestei propuneri de lege. La manifestațiile intitulate „Family Day” au luat parte inclusiv părinți ai homosexualilor, care se opun actului normativ extrem de contestat. Legea ar permite cuplurilor gay și adopțiile.
sursa: Activenews