Panică la scară globală: Coreea de Nord creează o armă biologică

12:15, 11 decembrie 2017 | Externe | 1364 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Presa occidentală răspândeşte luni o ştire ce provoacă multă îngrijorare. După The Washington Post, o serie de alte portaluri au scriu că după 10 ani de eforturi, Phenianul a avansat mult în construcţia armei biologice, iar la ora actuală nord-coreenii ar fi depăşit deja etapa anterioară, în care se confruntau cu bariere de ordin tehnic.

The Washington Post citează surse din serviciile de securitate şi experţi în domeniul armamentului, care afirmă că Phenianul continuă lucrul asupra construcţiei propriei arme biologice.

„La ora actuală Phenianul se îndreptă hotărât spre crearea mecanismelor necesare, care, potenţial, ar putea fi utilizate pentru perfecţionarea programului armei biologice, de la uzine, care pot produce microbi cu tonele, până la laboratoare specializate în modificări genetice”, scrie sursa citată, adăugând că acum zece ani serviciile de securitate au avertizat despre asta Congresul SUA.

Potrivit WP, deşi Coreea de Nord a aderat la Convenţia ONU privind interzicerea armei biologice şi toxice, aceasta continuă activităţile de creare a unor astfel de arme.