Obama, pe coperta unei reviste gay – o premieră pentru un președinte american

15:35, 11 noiembrie 2015 | Externe | 1185 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Barack Obama apare pe coperta revistei lunare „Out”, care printr-o fotografie in alb si negru ii aduce un omagiu sub titlul: „Presedintele nostru – aliat, erou, legenda”. O premiera pentru un presedinte american.

„Da, mai sunt multe de facut (…) dar indiferent cum este abordat acest dosar, presedintele si administratia sa au permis o schimbare extraordinara in viata persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale si transsexuale americane”, scrie revista pentru a-si justifica alegerea, potrivit The Huffington Post.

„Pentru cineva care la inceput parea evaziv – chiar jenat – asupra acestui subiect, evolutia presedintelui Obama privind casatoria pentru toti este un lucru care merita tot respectul”, continua textul.

Curtea Suprema a SUA a legiferat in luna iunie casatoria pentru cuplurile gay in intreaga tara, o decizie istorica smulsa dupa mai multi ani de dezbateri pasionate.

Multe persoane au permis sa se ajunga la aceasta decizie, „dar este incontestabil ca fara angajamentul activ al celui de-al 44-lea presedinte al SUA, am fi inca pe cale de a incerca sa infaptuim acest vis”, conchide publicatia.

sursa: Ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,