O firmă germană a creat haos pe străzile din Suceava

19:34, 21 octombrie 2015 | Externe | 1154 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un proiect care trebuia să aducă Suceava mai aproape de civilizaţie s-a transformat într-un coşmar pentru locuitori. Este vorba despre reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare cu fonduri europene, proiect câştigat de o firmă din Germania. Exigenţa nemţească n-a rezistat însă şi în România, aşa că în urma echipelor de muncitori au rămas zeci de străzi distruse, pline de noroi şi gropi.

Se circulă greu pe multe străzi din municipiul Suceava după reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Transformarea oraşului într-un mic sat este resimţită din plin de şoferii care circulă zilnic prin gropi.

De fiecare dată când plouă, oamenii abia dacă mai au pe unde merge.

„Ne face mizerie, a făcut acum doi ani şi acum a spart şi nu a mai terminat, aici locuiesc, toată mizeria intră în casă, toată mizeria”, spune o localnică.

Lucrările de schimbare a reţelelor de apă şi canalizare, vechi de peste 60 de ani, costă 40 de milioane de lei Firma germană care nu refăcut străzile, ci doar a acoperit şanţurile cu pământ şi pietriş.

Constructorul spune că drumurile nu au fost asfaltate pentru că lucrările nu sunt gata.

Nu am lăsat dezastru, v-am spus, este un şantier, este deschis, şantierul a fost semnalizat rutier conform normativelor”, spune Cristian Munteanu, reprezentant firmă de construcţii.

Conducerea societăţii de apă a oraşului, cea care a făcut proiectul, recunoaşte că se putea lucra mai bine, dar că nu a reziliat contractul din cauza procedurilor greoaie.

Ion Postoache, director de program ACET, a declarat că „rezilierea contractului este destul de complicată din cauza legislaţiei româneşti privind achiziţia publică”.

Primarul Sucevei spune că va asfalta străzile cu bani din bugetul local pentru a scăpa de firma de construcţii care a creat haos în oraş. Acum, lucrările sunt gata în proporţie de peste 85 la sută, deşi ar fi trebuit finalizate în luna martie a acestui an.

sursa: Digi24

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,