Nicolas Maduro declară că nu poate participa la adunarea ONU din motive de securitate

08:39, 19 septembrie 2018 | Externe | 1027 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că evaluează dacă va participa sau nu la şedinţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din această săptămână de la New York, datorită preocupărilor legate de siguranţa sa, relatează Reuters.

„Ştiţi că mă au în vizor pentru a mă ucide … vreau să merg la New York, dar trebuie să am grijă de siguranţa mea”, a spus Maduro la o conferinţă de presă, fără detalieze cine ar putea să-l vadă.

La începutul aceleiaşi conferinţe de presă, Maduro a declarat că foşti ofiţeri militari venezueleeni ar fi conspirat să răstoarne guvernul cu ajutorul Statelor Unite.

În luna august, două drone au explodat in Caracas, în timp ce Maduro ţinea un discurs, rănind şapte soldaţi şi arestând peste zece suspecţi, inclusiv câţiva ofiţeri militari. Maduro l-a descris ca pe o încercare de asasinat.

New York Times a anunţat pe 8 septembrie că oficialii americani s-au întâlnit cu ofiţeri militari venezueleni răzvrătiţi, care l-a determinat pe Maduro să acuze administraţia Trump că ar dori să intervină şi să susţină o lovitură de stat.

Consiliul de Securitate Naţională al SUA a răspuns în acel moment că dorinţa politică a Statelor Unite este „o întoarcere paşnică şi ordonată la democraţie în Venezuela”.

Sursa: www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,