Moldovean din Legiunea străină, a decedat în Alpi

10:46, 20 ianuarie 2016 | Externe | 2181 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cinci membri ai Legiunii straine franceze, inclusiv un cetatean moldovean, au murit in urma avalansei care a avut loc luni la Valfrejus, in Savoie, in timp ce participau la un exercitiu de antrenament in Alpii francezi.

„Cei cinci legionari din Regimentul 2 Saint-Christol morti (…) sunt caporalul Toure Lamarana, in varsta de 33 de ani – nascut in Madagascar si naturalizat francez, legionarul clasa I Samuel Simi – in varsta de 26 de ani, nascut in Italia, si legionarii Denis Halili – in varsta de 21 de ani, nascut in Albania, Gheorghe Palade – in varsta de 21 de ani, nascut in (Republica) Moldova si Lal Bahadur Khapangi – in varsta de 24 de ani, nascut in Nepal”, potrivit Defense blogs.

„Comunicarea a luat timp, deoarece a fost necesara informarea familiilor, care traiesc in tari indepartate”, precizeaza aceasta sursa.

Alti sase au fost raniti, dintre care doi se afla in stare grava, potrivit blogului.

Avalansa a avut loc pe 18 ianuarie la Valfrejus, unde 51 de militari participau la un exercitiu de antrenament pe schiuri.

O operatiune de salvare a militarilor a fost lansata.

Legiunea straina este un serviciu din cadrul armatei franceze, la comanda caruia se afla ofiteri francezi, dar care recruteaza soldati din tari din intreaga lume.

Saptamana trecuta, doi adolescenti care participau la o excursie scolara si un turist ucrainean au murit intr-o alta avalansa in Alpii francezi.

sursa: Ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,