Ministru britanic: ieșirea din UE înseamnă creșterea salariilor și diminuarea șomajului

16:26, 6 aprilie 2016 | Externe | 1714 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va aduce la majorarea salariului și scăderea ratei șomajului, afirmă ministrul britanic al Energeticii, Andrea Leadsom citată de publicația britanică Dailymail.

Aceasta argumentează prin faptul că 95 la sută din economia britanică reprezintă afacerile mici și mijocii, în care sunt angajați 14,5 milioane de oamen. În mare parte, acestea nu exportă mărfuri în spațiul european. În schimb, pentru rămânerea Marii Britanii în UE pledează marile companii, care sunt interesate în atragerea muncitorilor străini și în diminuarea salariilor angajaților.

“În opinia mea, este total inacceptabil faptul când câteva zeci de companii micșorează salariile muncitorilor britanici și atrag tot mai mulți muncitori din alte state UE” , afirmă Andrea Leadsom.

“Ce va însemna pentru contribuabili părăsirea UE? Putem discuta cu exactitate cu câți bani contribuim, dar nu există nicio îndoială că Uniunea Europeană costă miliarde în fiecare an, care cresc pe măsura lărgirii aparatului birocratic al UE și extinderea ariei sale de intervenție. Toți plătitorii de taxe vor avea de beneficiat dacă vom opri aceste contribuții și vom direcționa banii spre necesitățile noastre vitale”, consideră ministrul britanic.

“Putem rămâne în UE, legați de zona euro, în imposibilitatea de a controla migrația, la mila unuia dintre cele mai mari forțe centralizatoare pe care le-am văzut în istoria europeană, continuând să sufere de un deficit democratic care a creat deja tulburări civile pe continentul european.

Sau ei pot profita de această oportunitate pentru a se orienta spre cele  4/5 ai lumii, care se află în afara UE.

Vom continua relațiile de comerț cu partenerii europeni, da, dar construim și relații strânse cu cei 2,5 miliarde de consumatori care fac parte din Commonwealth în fruntea căruia se află regina noastră; cu țările care cunosc o dezvoltare rapidă în cele două Americi, precum și cu economiile în curs de dezvoltare din Asia, care împreună reprezintă o oportunitate și viitoare noastră prosperitate”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,