Mihail Saakaşvili a încercat să se arunce în gol de la etajul 8, însă a fost reţinut de serviciile de securitate ucrainene

11:30, 5 decembrie 2017 | Externe | 1722 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a fost reţinut marţi dimineaţa de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Politicianul va fi cercetat penal cel puţin pentru două infracţiuni deosebit de grave.

Potrivit informaţiilor făcute publice de SBU, Saacaşvili este bănuit de complicitate cu unele organizaţii criminale, precum şi de tăinuirea datelor despre activitatea acestora. Însă avocaţii lui au declarat că securitatea ucraineană îl bănuieşte şi de complicitate la o tentativă de răsturnare a regimului.

Presa ucraineană, care citează o declaraţie a deputatului din Rada de la Kiev, Serghei Berezenko, scrie că marţi procurorul general al ţării ar urma să facă o declaraţie senzaţională despre sursele din care au fost finanţate protestele organizate de Saakaşvili în ultimele săptămâni la Kiev.

Marţi dimineaţa angajaţii procuraturii şi serviciului de securitate ucrainean au efectuat percheziţii în apartamentul în care locuieşte Mihail Saacaşvili. Politicianul a urcat pe acoperişul blocului (cu 8 etaje) şi a ameninţat că se va arunca în gol. În preajma casei s-au adunat sute de susţinători ai lui Saakaşvili, care au încercat să ia cu asalt imobilul.

Acum câţiva ani Mihail Saacaşvili a obţinut protecţie politică în Ucraina, după ce în procuratura georgiană a început cercetarea penală a acestuia. Ulterior el a obţinut cetăţenia Ucrainei şi a devenit guvernatorul regiunii Odesa. Deţinând această funcţie el a declanşat o adevărată campanie împotriva guvernării de la Kiev, după care a fost demis din funcţie, iar mai târziu i-a fost retrasă cetăţenia ucraineană. Politicianul plecase din Ucraina, apoi a revenit în această ţară forţând, practic, frontiera. A urmat o serie de acţiuni antiguvernamentale în frunte cu Mihail Saakaşvili.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,