Merkel şi Macron, împotriva protecţionismului la forumul Davos-2018

16:01, 26 ianuarie 2018 | Externe | 4536 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel şi Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au pledat în contextul forumului de la Davos din acest an împotriva protecţionismului, care în opinia lor este o ameninţare.

Angela Merkel susţine că protecţionismul nu este o cale bună pentru Europa: „Suntem convinşi că protecţionismul e o cale spre nicăieri. Trebuie să cooperăm. Protecţionismul nu este un răspuns just”, a spus ea.

Totodată, Merkel a fost nevoită să recunoască: „afacerile (între noi, red.) se fac pe o bază nedreaptă, iar actualele mecanisme nu sunt reciproce”. Totuşi, în opinia ei, în aceste condiţii este nevoie nu de măsuri protecţioniste (pentru a proteja statele defavorizate, n.red.), ci „căutarea de soluţii multilaterale, nu unilaterale”. Ea susţine că măsurile unilaterale la care ar putea recurge statele sunt de natură să încurajeze protecţionismul şi izolaţionismul.

Şefa executivului de la Berlin a fost susţinută de Emmanuel Macron. În opinia preşedintelui francez, Europa trebuie să fie unită în politicile privind emigraţia, tehnologiile informaţionale, energetica, apărarea, dezvoltarea economică, finanţele şi investiţiile. El a subliniat că nu este naiv şi nu crede că UE va reuşi să construiască ceva ambiţios, împărţind asta la 27 de ţări.

Macron a pledat pentru o integrare mult mai profundă la nivel european, precum şi pentru continuarea reducerii emisiilor

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,