Merkel autorizează procuratura să-l ancheteze pe comicul german care a citit un poem obscen despre Erdogan

15:00, 15 aprilie 2016 | Externe | 1993 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Angela Merkel a declarat vineri ca accepta solicitarea Turciei de a-l pune sub acuzate pe comediantul german ce a citit un poem obscen despre presedintele Tayyip Erdogan la televiziunea germana, transmite Reuters.

Potrivit prevederilor codului penal din Germania, guvernul trebuie sa autorizeze procurorii pentru ca acestia sa demareze cazul impotriva comediantului, Jan Boehmermann, acuzat de insultarea unui lider strain.

“Au fost opinii diferite intre partenerii coalitiei – conservatorii si SPD (social-democrati)”, a spus Merkel la Cancelaria sa din Berlin.

“Rezultatul este ca guvernul german va acorda autorizatia in acest caz”, a adaugat ea, subliniind ca aceasta nu este o decizie privind fondul cazului impotriva lui Boehmermann.

Susceptibilitatea Turciei la insultele la adresa lui Erdogan este subliniata de numeroasele procese din tara, multe soldate cu condamnari.

Joi, cinci persoane au fost trimise la inchisoare in Turcia pentru ca l-au „insultat” pe presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care creste numarul proceselor penale in interiorul si dincolo de granitele nationale, a informat miercuri agentia de presa Dogan.

sursa: Hotnews

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,