Londra depune eforturi energice în sprijinul subminării relaţiilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană

11:37, 16 octombrie 2018 | Externe | 865 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ambasada rusă în Marea Britanie a transmis că Londra depune eforturi energice în sprijinul adoptării de către UE a unor noi sancţiuni împotriva Moscovei, scopul acestei acţiuni fiind de a submina relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană după Brexit, informează agenţia de ştiri Tass, potrivit Mediafax.

„Am luat cunoştinţă de declaraţia ministrului britanic de Externe, Jeremy Hunt, din 14 octombrie. Am observat publicaţiile. Indică faptul că, la un pas de ieşirea din Uniunea Europeană, Londra continuă să încerce să se folosească de cea mai mică şansă pentru ca în cele din urmă să convingă occidentalii să sporească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei şi să complice cât mai mult posibil perspectivele normalizării relaţiilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană după Brexit”, a declarat un reprezentat al Ambasadei ruse la Londra.

Hunt a declarat pe 14 octombrie că un nou pachet de sancţiuni, iniţiat de Marea Britanie şi Franţa, va fi adoptat luni de miniştrii de Externe ai ţărilor membre UE.

Miniştrii de Externe ai celor 28 de state membre UE şi-au exprimat luni sprijinul pentru un nou regim de sancţiuni împotriva indivizilor şi entităţilor legale despre care se crede că sunt responsabile de utilizarea şi proliferarea armelor chimice.

Marea Britanie, SUA şi alte ţări occidentale din cadrul NATO şi Uniunii Europene au atribuit Rusiei atacul neurotoxic comis pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Cei doi şi-au revenit în urma atacului, dar, o femeie intoxicată în iulie cu aceeaşi substanţă a decedat.

Administraţia Vladimir Putin a negat orice implicare în acest atac, iar Moscova a sugerat în mai multe rânduri că atacul ar putea fi o înscenare care ar avea obiectivul sancţionării Rusiei

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,