La Reppublica: Mafia tăcută cucereşte Londra, cea mai coruptă ţară din lume pare a fi Marea Britanie

18:00, 26 mai 2016 | Externe | 2219 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Marea Britanie are probabil unul dintre cele mai corupte sisteme economice şi financiare din lume, în contextul în care, anual, pe teritoriul britanic există tranzacţii de spălare de bani în valoare de 57 miliarde de lire sterline (75 miliarde de euro), comentează ziarul italian La Repubblica.

„Dacă ne întrebăm care este cea mai coruptă ţară din lume, răspunsul imediat se va referi la corupţia percepută. Ne-am gândi imediat la Mexic, la alte ţări latino-americane, africane, din Orientul Mijlociu, poate chiar la Italia”, scrie cotidianul italian, citat de Mediafax.

„În schimb, cea mai coruptă ţară pare a fi Marea Britanie: nu este vorba de corupţia din administraţia publică, din poliţie, din politică, ci de corupţia din sistemul economic. Sistemul economic britanic este alimentat de corupţie. Iar Guvernul şi cetăţenii britanici nu îşi dau seama de problemele ţării”, notează publicaţia, într-un articol intitulat La mafia silenziosa alla conquista di Londra (Mafia tăcută cucereşte Londra).

În anul 2015, Agenţia naţională britanică pentru combaterea infracţionalităţii (NCA) a publicat un raport care ajungea la următoarea concluzie: „În fiecare an, oricare 100 de miliarde de dolari proveniţi din activităţi ilegale în mod sigur vor ajunge în circuitul legal prin bănci din Marea Britanie”.

sursa: Capital

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,