Juncker: Washingtonul să nu dicteze relația noastră cu Rusia

18:12, 9 octombrie 2015 | Externe | 1459 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Occidentul trebuie să se comporte cu Rusia în mod corespunzător și să o vadă ca pe un partener egal, consideră Jean-Claude Juncker.

Europa trebuie să acționeze în direcția îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, situația nu trebuie să rămână așa cum este astăzi, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în cardul conferinței din orașul german Passau.

„Trebuie să depunem eforturi pentru a stabili relații practice cu Rusia. Nu este o dacă ne place sau nu, dar trebuie să o facem, lucrurile nu mai pot continua astfel”, a declarat Juncker.

Occidentul trebuie să se comporte cu Rusia în mod corespunzător și să o vadă ca pe un partener egal, a declarat președintele Comisiei Europene.

„Rusia vrea să fie tratată pe picior de egalitate”, îl citează agenția France Press pe Juncker.

Europa trebuie să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia și nu trebuie să permită ca acest lucru să fie decis de Washington, a spus joi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Uniunea Europeană s-a alăturat anul trecut Statelor Unite în aplicarea sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza Crimeii și a situației din Donbas.

Săptămâna trecută, președintele SUA, Barack Obama a acuzat Rusia că susține pozițiile liderului sirian.

Juncker însă a semnalat că Europa ar trebui să aibă o altă atitudine. „Rusia trebuie să fie tratată decent”, a spus el. „Nu trebuie să lăsăm Washingtonul să dicteze relația noastră cu Rusia”, a adăugat, Juncker, citat de agenția Reuters.

sursa: Sputnik Moldova

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,