JUNCKER: „Îmi pierd timpul cu acest Brexit”

11:08, 20 februarie 2019 | Externe | 862 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Theresa May încearcă pentru ultima oară să îşi salveze acordul pentru Brexit şi să prevină ca Parlamentul să preia controlul în aşa numitul divorţ al Regatului Unit de Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Guvernul Britanic consideră întrevederea dintre May şi Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care va avea loc mâine la Bruxelles, drept o ocazie crucială de a obţine modificările mult dorite în privinţa graniţei dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlandeză, situaţie care a constituit principalul obstacol în calea înţelegerii dintre UE şi UK, mai informează Bloomberg.

Oficialii Uniunii Europene prevăd o ruptură iminentă, şi cred că acest moment este doar o escală pentru reluarea negocierilor. Jean-Claude Juncker a afirmat într-o conferinţă de presă, susţinută la Stuttgart, că nu se aşteaptă ca „această discuţie să se finalizeze cu un rezultat concret.” La sfârşitul discuţiilor, Preşedintele Comisiei, a spus cu părere de rău: „Îmi pierd timpul cu acest Brexit.”

Dacă discuţiile din această săptămână decurg conform planului, May va supune acordul renegociat din nou votului Parlamentului. Toate aceste proceduri trebuie să aibă loc până în data de 27 martie când Regatului Unit va trebui să părăsească UE.

Sursa: http://www.bursa.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,