Jean-Claude Juncker: Uniunea Europeană nu mai este atractivă

21:08, 20 aprilie 2016 | Externe | 1201 vizualizări | Un comentariu Autor:

Uniunea Europeană și-a pierdut din atractivitate din cauza imixtiunii prea mari în viața privată a oamenilor, a declarat Jean-Claude Juncker în cadrul adunării parlamentare a Consiliului Europei.

Șeful Comisiei Europene consider că UE a adoptat prea multe legi în loc să lase guvernele națională să decidă și a recunoscut că blocul își pierde din influența economică.

“Dar asta ar însemna că țările trebuie să lucreze mai mult împreună, nu mai puțin”, consideră Juncker.

Întrebat de un deputat britanic dacă UE recunoaște problema creșterii sentimentelor eurosceptice de-a lungul continentului, Jucker a răspuns: “Noi nu suntem orbi. Ascultăm pe cei care își exprimă punctele de vedere. Aveți dreptate când spuneți că proiectul european și-a pierdut din atractivitate”.

“Cred că unul din motive pentru care cetățenii europeni se îndepărtează de proiectul european este implicarea în prea multe domenii ale vieții private. Există multe domenii în care statele membre se vor descurca mult mai bine și vor ști ce legi să adopte”, consideră Juncker.

Acesta a asigurat că CE „va face mai puțin”, amintind că mai multe directive au fost anulate în perioada mandatului său.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,