Japonia: Militarii americani nu mai au voie să consume alcool, după ce un soldat în stare de ebrietate a lovit cu mașina două persoane

13:27, 6 iunie 2016 | Externe | 3102 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Militarii americani care staționează în Japonia nu mai au voie voie să consume alcool, după ce un soldat al US Navy a fost prins la volan în stare de ebrietate, în insula subtropicală Okinawa, un caz care se adaugă la exasperarea niponilor, deja furioși după moartea suspectă a unei tinere, scrie AFP.

Un ofițer al marinei, acuzat că a intrat pe contrasens, în stare de ebrietate, și a rănit doi oameni, dintre care unul grav, a fost arestat de poliția japoneză.

Conducerea marinei a interzis în urma acestui caz consumul de alcool atât în bazele militare cât și în exteriorul acestora, pe o durată nedeterminată.

„Timp de decenii, am beneficiat de legături puternice cu poporul japonez. Este obligatoriu ca fiecare marinar să înțeleagă că acțiunile noastre au un efect asupra acestei relații și a alianței americano-nipone în ansamblul ei”, a spus comandantul Matthew Carter, citat într-un comunicat.

Luna trecută, un fost militar american a fost arestat de poliția din Okinawa. Kenneth Franklin Shinzato, angajat al bazei americane din Kadena, este acuzat ca a lăsat la marginea unui drum cadavrul unei japoneze de 20 de ani, Rina Shimabukuro, dispăruta la finele lui aprilie și care ar fi fost violată.

La mijlocul anilor 2000, muzicianul Teo Peter a fost ucis într-un accident de mașină. Vehiculul era condus de Christopher Van Goethem, soldat american aflat în stare de ebrietate. SUA nu au ridicat imunitatea diplomatică a acestuia iar soldatul a fost achitat în American de acuzația de omor prin neglijență.

sursa: Hotnews

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,