IREAL: Vaticanul se OPUNE obligativității CRUCIFIXELOR în spațiile publice

17:40, 27 iulie 2018 | Externe | 896 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un consilier papal a condamnat propunerea făcută de partidul Liga pentru ca în spațiile publice să fie obligatorie arborarea crucifixelor.

Proiectul de lege, introdus în dezbatere parlamentară, propune amenzi de până la 1000 de euro pentru instituțiile care nu se conformează, fie ele școli, ambasade, închisori sau, atenție, porturi.

Vaticanul, un acerb adept al imigrației libere, a sesizat imediat în amplasarea crucii în porturi un afront la adresa imigranților musulmani, salvați în Marea Mediterană.

Într-un mesaj pe Twitter difuzat miercuri, reverendul Antonio Spadaro, editorul revistei iezuite La Civilta Cattolica, a scris că niciodată crucifixul nu a trebui utilizat ca simbol politic și că politicienii ar face bine să-și ia mâinile de pe el.

„Crucea este un semn de protest împotriva păcatului, nedreptății, violenței și morții. NICIODATĂ nu este un semn al identității. El este un strigăt de iubire pentru dușman și un bun-venit necondiționat.”

Landul Bavaria a aprobat o lege similară proiectului italian în luna mai, pentru a întări „identitatea bavareză” după afluxul de imigranți. Legea, care impune obligativitatea expunerii crucifixelor la intrarea în toată clădirile publice, a intrat în vigoare cu toată opoziția vehementă a Bisericii Catolice.

 

Sursa: http://evz.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,