Iohannis, în Turcia: A fost primit cu salve de tun de Erdogan

18:57, 23 martie 2016 | Externe | 2218 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Palatul Prezidential din Ankara, cu 21 de salve de tun, fiind organizata o ceremonie militara la care au participat 132 de soldati.

In cadrul ceremoniei s-au intonat imnurile nationale ale celor doua tari, iar seful statului roman a salutat garda de onoare. Un element de culoare al evenimentului l-a constituit un grup de soldati turci costumati in uniforme militare istorice reprezentand cele 16 regiuni ale acestui stat.

In prima parte a zilei, presedintele Iohannis a mers la Biserica „Sfanta Mucenita Paraschevi” din Istanbul, ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu si lacas de cult al comunitatii romanesti din acest oras. De asemenea, Iohannis a vizitat, la Istanbul, Moscheea Albastra si Muzeul Sfanta Sofia.

Dupa-amiaza, seful statului s-a deplasat la Ankara, unde a depus o coroana de flori la Mausoleul Ataturk si a semnat in cartea de onoare. Tot la Ankara, Iohannis a depus o jerba de flori si la locul atentatului terorist din 13 martie.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza pana joi o vizita oficiala in Turcia.

sursa: Ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,