În prag de revoluţie: conducerea României poate cădea în orice moment

22:12, 4 noiembrie 2015 | Externe | 4782 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Protestele masive din Bucureşti, care încep să se extindă şi în alte oraşe importante, sunt o reacţie dură împotriva întregii clase politice. Este vorba despre o mişcare populară care ar putea să conducă în România la o răsturnare de situaţia absolut imprevizibilă. Oamenii vorbesc în stradă despre anticipate şi despre noi construcţii politice.

 Oraşul Bucureşti fierbe şi în această seară. La protestele antiguvernamentale din centrul capitalei române au ieşit mai mulţi protestatari decât marţi. Numărul manifestanţilor se apropie de cifra de 40 de mii. Oamenii continuă să vină în Piaţa Universităţii, care a devenit neîncăpătoare.

Presa română scrie că printre manifestanţi s-ar fi infiltrat şi grupe de provocatori care îndemnau mulţimea să meargă la Cotroceni. Aceştia, însă, au fost huiduiţi de protestatari.

Este de remarcat faptul că tinerii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare. Pe parcursul zilei de marţi, apoi miercuri toată ziua, Internetul a fost principala platformă prin care oamenii au fost motivaţi să iasă cu miile în stradă.

Dacă în prima seară mulţimea a cerut demisia conducerii guvernului, internelor şi primarului sectorului 4 din Bucureşti, astăzi revendicările au devenit mult mai dure. Oamenii îndeamnă toată conducerea centrală a României să plece. Nu fost trecut cu vederea nici preşedintele român Klaus Iohannis, care de asemenea este îndemnat să-şi depună mandatul.

„Din piaţă scandările sunt răzleţe, mai mult grupurile de suporteri fac gălăgie. În rest, oamenii discută în grupuri despre partide politice, anticipate, majorităţi şi noi construcţii ce ar putea lua locul actualelor partide”, scrie hotnews.ro despre ceea ce se întâmplă în aceste ore pe străzile Bucureştiului.

Analiştii politici au remarcat şi faptul că protestele masive din Bucureşti, care încep să se extindă şi în alte oraşe importante, sunt o reacţie dură împotriva întregii clase politice. Este vorba despre o mişcare populară care ar putea să conducă în România la o răsturnare de situaţia absolut imprevizibilă. Tinerii care s-au remarcat ca protestatari proeminenţi nu ezită să se raporteze la Revoluţia din 1989. Ei spun că mişcarea protestatară care a luat naştere acum o zi va deveni cea mai masivă de după revoluţie.

sursa: Sputnik Moldova

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,