În perioada mandatului lui Trump relaţiile dintre Rusia şi SUA vor degrada continuu

12:00, 22 ianuarie 2018 | Externe | 1300 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Trump nu are nicio strategie privind Rusia, nu ştie cum să se comporte cu Rusia, este un preşedinte slab şi în perioada mandatului său de preşedinte al SUA relaţiile dintre Moscova şi Washington se vor înrăutăţi, susţine analistul german Ulrich Kühn, citat de DW.

„În primul rând cred că Donald Trump nu are nicio strategie în privinţa Rusiei”, a declarat analistul.

Potrivit lui, Trump încearcă să urmeze politica din anii 80’ a lui Ronald Reagan, care a promovat detensionarea relaţiilor. Ceea ce-şi doreşte sincer Trump este să ca Washingtonul şi Moscova să reuşească măcar cât de cât să ajungă la unele înţelegeri vizavi de cele mai importante probleme globale.

Însă Trump nu ştie cum să se comporte cu Rusia, el nici măcar nu are o strategie în relaţia cu Moscova, susţine Kühn. El este de părere că Trump este un preşedinte slab şi asta deoarece nu este interesat de o politică adevărată. Iar în relaţiile ruso-americane continuă să apară noi şi noi tensiuni. Problemele mai vechi ţin de extinderea NATO spre Est, acordurile privind controlul asupra armamentului etc.

„Toate acestea sunt acele teme în care Trump nu se orientează, deoarece absolut nu manifestă interes pentru ele. Atât timp cât aceste chestiuni nu sunt discutate, nu există nicio şansă să apară o strategie a lui Trump în ceea ce priveşte Rusia”, a spus analşistul.

El susţine că în următorii trei ani (de preşedinţie a lui Trump) relaţiile ruso-americane vor continua să se înrăutăţească. Asta din cauza consensului ce domneşte la Washington privind „implicarea Rusiei în procesul electoral al celei mai mari puteri mondiale, fiind violată astfel suveranitatea celui mai puternic stat din lume”. În Congresul SUA democraţii şi republicanii nu se pot înţelege la nici un subiect, cu excepţia unuia – Rusia este principalul duşman al SUA.

Între timp, în pofida atitudinii lui Donald Trump faţă de Rusia, „pe la spatele lui” se întâmplă lucruri ce complică situaţia, inclusiv decizia de livrare către Ucraina a armamentului letal, ceea ce nu era posibil nici în perioada mandatului lui Barack Obama. Trump critică deschis Rusia din cauza poziţiei acesteia faţă de Coreea de Nord. Astfel, problemele din relaţiile ruso-americane continuă să se acumuleze şi asta va continua în următorii trei ani.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,