Guvernul ungar îl acuză făţiş pe George Soros de manipulare a opiniei publice

15:31, 25 mai 2016 | Externe | 1835 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Guvernul ungar l-a acuzat în mod deschis, miercuri, pe miliardarul american de origine maghiară George Soros că susţine financiar imigraţia ilegală şi că manipulează opinia publică, relatează MTI.

”Nu există nicio organizaţie favorabilă imigraţiei şi susţinută de opoziţie care să nu fie finanţată de Soros”, a spus Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

Săptămâna trecută, în conferinţa sa de presă periodică, oficialul ungar a afirmat că George Soros este un susţinător influent al Partidului Democrat din SUA şi al familiei Clinton şi că el va ”face loc pentru opiniile sale cu orice preţ”.

Janos Lazar a adăugat că este probabil ca Soros să ia măsuri contra guvernului Orban ”care este considerat unul dintre cei mai periculoşi adversari politici în Europa”.

Întrebat dacă există dovezi directe cu privire la modul în care George Soros influenţează problema imigraţiei în Ungaria, oficialul ungar a explicat că, graţie finanţării din partea lui Soros, organizaţii neguvernamentale din Ungaria au obţinut ”influenţă disproporţionată în societatea ungară în raport cu puterea lor reală”.

La începutul lunii octombrie, miliardarul american de origine maghiară a cerut Uniunii Europene să primească în fiecare an cel puţin un milion de imigranţi extracomunitari, care să fie împărţiţi între statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii. Guvernul de la Budapesta a reacţionat şi atunci, şeful de cabinet al premierului ungar acuzându-l pe George Soros că ”bombardează opinia publică internaţională cu planurile lui de reînnoire globală”.

sursa: Capital

Navighează dupa cuvinte-cheie: