Scandal: Guvernul britanic a cheltuit 11 milioane de euro pentru propaganda pro-UE

21:18, 6 aprilie 2016 | Externe | 983 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Guvernul Marii Britanii a cheltuit 9,3 milioane de lire sterline (11 milioane euro) din bugetul de stat pentru tipărirea materialelor propagandistice în favoarea aflării țării în Uniunea Europeană.

Gestul a stârnit furia celor care pledează pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit postului pribanic Sky News, prin dispoziția Guvernului au fost editate peste 27 milioane de broșuri de 16 pagini, în care britanicilor li se explică cum “rămânerea în componența UE ar fi cea mai bună soluție pentru Marea Britanie”. Pentru tipărirea lor au fost alocate 6 milioane de lire sterline, iar 3 milioane urmează să fie cheltuite pentru promovarea lor în spațiul on-line.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului și-a explicat gestul prin necesitatea acordării cetățenilor unei informații adăugătoare din partea Guvernului în ajunul referendumului din 23 iunie.

“În cadrul referendumului britanicii urmează să ia o decizie crucială, cea mai importantă din viață lor. Iată de ce este nevoie de oferirea unei informații adiționale”, a declarat ministrul mediului Liz Truss.

Potrivit surselor apropiate de prim-ministru, care sunt citate de SkyNews, cancelaria șefului Guvernului refuză să recunoască aceste materiale drept agitație.

Reprezentantul campaniei în favoarea ieșirii Marii Britaniei din UE  -“Vote Leave” Robert Oxley a declarat că răspândirea unor astfel de materiale constituie o acțiune de propagandă și risipă de bani.

„Pentru ce ar mai putea fi cheltuiți acești bani? Poate pentru sănătate? Poate pentru majorarea numărului de surori medicale? Pentru ceva în favoare celor care achită impozite? Considerăm că banii statului nu trebuie să fie risipiți pentru propagandă în încercarea de a cumpăra alegătorii. Direcționăm săptămânal Bruxellesului 350 milioane de lire sterline în loc să direcționăm spre domenii prioritare cum ar fi sănătatea ”, afirmă Oxley.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,