Germania: razii printre utilizatori de internet care postează mesaje anti-imigrație

17:45, 7 aprilie 2016 | Externe | 1745 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Poliția din Berlin a efectuat raiduri în 10 locuințe din capitala Germaniei pentru a stopa discursurile considerate “extremiste” publicate în diverse rețele de socializare, comunică agenția Associated Press.

Purtătorul de cuvânt al poliției Michael Gassen a declarat miercuri că în urma raziilor de dimineață de 6 aprilie au fost identificați nouă suspecți, utilizatori ai Facebook, Twitter și alte rețele de socializare bănuiți de promovare a „discursului de ură”. Acesta declarat că autoritățile vor să demonstreze că “internetul nu este spațiul fărădelegii” și în cazul în care vor mai fi postate mesaje ilegale, “acest lucru nu va rămâne fără consecințe”.

Suspecții identificați au vârsta între 22 și 58 de ani, sunt bănuiți că ar fi postat mesaje împotriva imigrației, antisemite și cântece cu versuri interzise, precum și alte materiale considerate ilegale. Aceștia au toate șansele să fie condamnați de instanță.

Investigațiile sunt în curs de derulare, iar poliția evaluează probele ridicate, inclusiv calculatoarele, telefoanele, drogurile, cuțitele și alte arme.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,