Francois Hollande ia poziție în scandalul de spionaj german

16:20, 12 noiembrie 2015 | Externe | 1148 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele francez Francois Hollande a cerut joi ca ‘toate informațiile’ să fie comunicate Franței, după dezvăluirile din presă conform cărora serviciile de securitate germane au ascultat convorbirile ministrului de externe al Franței, Laurent Fabius, informează AFP.

‘Cerem să ne fie comunicate toate informațiile’, a declarat președintele francez pentru jurnaliștii francezi în Valletta (Malta), unde participă la summitul UE-Africa. ‘Nu pot exista practici de acest tip între aliați’, a adăugat liderul francez.

‘Știu că d-na cancelar (federal german) va face totul pentru a ne explica exact circumstanțele’ care au făcut ‘să fie ascultat un ministru al republicii franceze’, a spus Hollande.

Șeful statului francez a adăugat că i s-a ‘spus că aceste practici au încetat total’. ‘Însă doresc să se mai verifice’, a spus Hollande.

Serviciile secrete germane l-au spionat pe ministrul francez de externe, potrivit radio-ului public german Berlin-Brandeburg, care a prezentat noi detalii în această afacere de spionaj ce o pune, de mai multe luni, într-o situație incomodă pe Angela Merkel.

sursa: Agerpres

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,