FRANCEZII NU VOR SĂ MAI AUDĂ DE UE

14:19, 5 aprilie 2019 | Externe | 3353 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un sondaj dat ieri publicității în Franța, realizat de Odoxa – Dentsu Consulting la comanda Franceinfo, scoate la lumină cifre devastatoare în preajma alegerilor europene.

Cu ce ​​așteptări vor vota francezii în alegerile europene din 29 mai?
Răspunsurile sunt dramatice: doar 29% dintre francezi își mai pun speranța în Uniunea Europeană, față de 61% în octombrie 2003, relatează Le Figaro.

Mai grav, 31% dintre francezi spun că Europa este pentru ei „o sursă de teamă”, iar 40% preferă să nu răspundă. O deschidere mai mare către UE se regăsește, potrivit sondajului, doar între susținătorii Republicii în mișcare (68%) și cei ai Partidului Socialist (57%).

Aceste cifre scăzute sunt explicate, scrie Le Figaro, de îndoielile populației franceze cu privire la eficacitatea Uniunii Europene. 43% dintre francezi consideră că uniunea a fost eficientă în lupta împotriva terorismului, o rată care scade la 29% în ceea ce privește protecția mediului, 19% în lupta contra șomajului, 18% în privința imigrației și a taxelor. De asemenea, 62% dintre francezi consideră că Brexitul va conduce la o Europă mai slăbită.

Sursa: https://inpolitics.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,