Conferință publică la Opera din Damasc

(Foto / Video) Conferința publică a suveraniștilor europeni la Opera din Damasc

16:47, 2 martie 2019 | Externe | 2828 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

La 2 martie suveraniștii europeni, aflați într-o vizita de documentare în Siria, au susținut o conferință publica la Opera din Damasc.

După intervenția celor noua intelectuali care reprezinta Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor a urmat o sesiune de întrebări-răspunsuri cu publicul.

Publicăm mai jos teze din intervenția lui Iurie Roșca la acest eveniment.

Bună ziua dragii mei prieteni sirieni!

Îmi spune Iurie Roșca și sunt fost vice-președinte al Parlamentului și fost viceprim-ministru al Republicii Moldova. Sunt jurnalist, editor și traducător.

Am protestat atunci când forțele imperialiste occidentale au declanșat agresiunea militară împotriva popoarelor arabe.

Am protestat când Irakul a fost invadat de trupele NATO.

Am protestat atunci când a fost distrusă Libia.

Și am protestat atunci când dușmanii libertății au declanșat războiul criminal împotriva Siriei.

Sunt aici pentru a-mi exprima solidaritatea poporului moldav cu lupta voastră eroică. Pentru noi sunteți întruchiparea curajului.

Din păcate, autoritățile din Moldova nu sunt capabile să-și exprime deschis susținerea față de poporul sirian, pentru că sunt supuse forțelor occidentale, care le reduc la tăcere.

Dar poporul nostru este alături de voi.

Sunt aici pentru a exprima toată admirația poporului Moldovei pentru spiritul vostru de rezistență, pentru eroismul vostru și fermitatea voastră de a rămâne un popor liber și suveran.

Trăiască Siria liberă!


Turneul delegației europene în Siria continuă. Apăsați AICI pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment.

În seara zilei de 28 februarie echipa de intelectuali suveraniști europeni a vizitat una dintre cele mai venerate moschei din lumea arabă – Marea Moschee din Damasc.

În dimineața zilei de 1 martie, echipa de intelectuali care au fondat Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor, a fost găzduită de către conducerea Asociației Cailor Arabi, care se afla în preajma Damascului.

Tot pe 1 martie, membrii Mișcării internaționale pentru suveranitatea popoarelor, au făcut o vizită în satul Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului.

Delegația formată din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia se află în Siria la invitația acestei țări pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul sirian în lupta sa eroică împotriva agresiunii americane și a grupărilor teroriste. Un război care durează de opt ani și care urmărește debarcarea Președintelui Bașar Al Asad și a guvernului legal al Siriei.

Echipa www.flux.md.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,