Delegația suveraniștilor europeni în Tartous

(Foto) Lattakia a primit cu căldura și entuziasm echipa suveraniștilor europeni

15:12, 5 martie 2019 | Externe | 2218 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ieri, 4 martie, echipa Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a avut întâlniri oficiale cu conducerea politică din orașul-martir Lattakia și o întâlnire cu un public de peste o mie de oameni in sala Centrului Cultural. După discursuri a urmat dialogul cu sala. Eroismul, curajul și spiritul de sacrificiu sunt starea normală a acestui popor brav.

Mai multe poze vezi AICI.

Ajunși din Lattakia la Tartius, fiind însoțiți de militari si forte de securitate, suveraniștii au fost întâmpinați de conducerea orașului Tartous.

Discuții oficiale, apoi o emoționantă întâlnire cu publicul. Aplauze flori si lacrimi. Când în scenă a apărut o doamna, care a mărturisit ca și-a pierdut în acest război fiul, soțul și fratele, întreaga delegație a fost profund emoționată.

Iurie Roșca si-a oferit florile sale acestei femei, în omagiu tuturor martirilor sirieni căzuți pentru libertatea poporului lor. În sală erau și patru vorbitori de limbă română, care au studiat în România. Aceștia au mărturisit după întâlnire că sunt fericiți să audă limba română după zeci de ani.

În seara aceleiași zile delegația disidenței europene a revenit la Damasc. La 5 martie a urmat întâlnirea oficiala cu Președintele Siriei Basar Al Asad la palatul prezidential. Va urma reportajul de la această întâlnire. Turneul suveraniștilor europeni continuă.

Amintim că în după-amiaza zilei de 3 martie, echipa Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a plecat cu un avion special din orașul-martir Aleppo spre Lattakia. Însă, din motive meteorologice sau poate de securitate, avionul a fost nevoit sa aterizeze forțat la Hama. Acolo îi aștepta un grup de câteva zeci de militari ai Armatei Nationale Siriene. A urmat o scurtă întâlnire cu conducerea supremă a forțelor militare și de securitate din regiune.

În aceeași zi, echipa suveraniștilor europeni a avut o întâlnire publică la Universitatea din Aleppo, care are 120 de mii de studenți. La întâlnire a participat întreaga conducere a regiunii și a universității, profesori și studenți.

Pe 2 martie, membrii delegației, veniți din Damasc, au avut mai mult întâlniri oficiale în Aleppo. Tot pe 2 martie, suveraniștii europeni, aflați într-o vizita de documentare în Siria, au susținut o conferință publica la Opera din Damasc.

În dimineața zilei de 1 martie, echipa de intelectuali care au fondat Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor, a fost găzduită de către conducerea Asociației Cailor Arabi, care se afla în preajma Damascului. Tot pe 1 martie, membrii Mișcării internaționale pentru suveranitatea popoarelor, au făcut o vizită în satul Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului.

În seara zilei de 28 februarie echipa de intelectuali suveraniști europeni a vizitat una dintre cele mai venerate moschei din lumea arabă – Marea Moschee din Damasc.

Delegația formată din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia se află în Siria la invitația acestei țări pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul sirian în lupta sa eroică împotriva agresiunii americane și a grupărilor teroriste. Un război care durează de opt ani și care urmărește debarcarea Președintelui Bașar Al Asad și a guvernului legal al Siriei.

Echipa www.flux.md.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,