Aterizare forțată în orașul Hama

(Foto) De la Aleppo spre Lattakia, o aterizare forțată

21:44, 3 martie 2019 | Externe | 2326 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În după-amiaza zilei de 3 martie, echipa Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a plecat cu un avion special din orașul-martir Aleppo spre Lattakia. Însă, din motive meteorologice sau poate de securitate, avionul a fost nevoit sa aterizeze forțat la jumătate de cale. E și firesc, Siria e încă în stare de război.

Aterizarea s-a produs la aeroportul din orașul Hama. Acolo îi aștepta un grup de câteva zeci de militari ai Armatei Nationale Siriene. A urmat o scurtă întâlnire cu conducerea supremă a forțelor militare și de securitate din regiune. După câteva cuvinte de salut în biroul șefului militar, acesta a relatat că în seara zilei de ieri, dupa două luni de relativă liniște, la distanța de câțiva kilometri, într-un orășel din preajmă au avut loc confruntări dure cu grupuri de teroriști. În urma acestui act banditesc au fost uciși douăzeci de militari sirieni, alți paisprezece fiind grav răniți. Delegația suveraniștilor europeni și-a continuat calea spre Lattakia cu un microbus. Pe drum, în plină noapte, cerul era străpuns de proiectoarele armatei siriene, care protejează populația locală de atacuri cu drone sau avioane de către teroriști. În seara aceleiași zile delegația a ajuns la destinație. Mâine vor urma alte întâlniri.

Astăzi, pe 3 martie, echipa suveraniștilor europeni a avut o întâlnire publică la Universitatea din Aleppo, care are 120 de mii de studenți. La întâlnire a participat întreaga conducere a regiunii și a universității, profesori și studenți.

Pe 2 martie, membrii delegației, veniți din Damasc, au avut mai mult întâlniri oficiale în Aleppo. Tot pe 2 martie, suveraniștii europeni, aflați într-o vizita de documentare în Siria, au susținut o conferință publica la Opera din Damasc.

În dimineața zilei de 1 martie, echipa de intelectuali care au fondat Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor, a fost găzduită de către conducerea Asociației Cailor Arabi, care se afla în preajma Damascului. Tot pe 1 martie, membrii Mișcării internaționale pentru suveranitatea popoarelor, au făcut o vizită în satul Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului.

În seara zilei de 28 februarie echipa de intelectuali suveraniști europeni a vizitat una dintre cele mai venerate moschei din lumea arabă – Marea Moschee din Damasc.

Delegația formată din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia se află în Siria la invitația acestei țări pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul sirian în lupta sa eroică împotriva agresiunii americane și a grupărilor teroriste. Un război care durează de opt ani și care urmărește debarcarea Președintelui Bașar Al Asad și a guvernului legal al Siriei.

Echipa www.flux.md.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,