Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a fost reținut de poliție

10:42, 20 martie 2018 | Externe | 1009 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fostul președinte al Franței a fost reținut de oamenii legii și la ora actuală se află într-o instituție de detenție preventivă dintr-o suburbie a Parisului.

Potrivit presei franceze, Sarkozy este reținut în legătură cu investigațiile privind presupusa finanțare de către Libia a campaniei sale electorale din 2007.

Potrivit legislației franceze, reținerea nu poate depăși 48 de ore, după care persoana urmează să fie eliberată în cazul în care nu-i este înaintată învinuirea.

Scandalul legat de finanțarea de către Libia a campaniei electorale a lui Nicolas Sarkozy a izbucnit în 2012. Atunci publicația Mediapart a publicat informații din documente ce ar demonstra că regimul libian al lui Muammar Gaddafi i-a transmis lui Sarkozy 50 de milioane de euro „pentru necesitățile campaniei electorale”.

În anul 2016 anchetatorii l-au interogat pe omul de afaceri Ziad Takieddine, care a declarat că în anii 2006-2007 a transportat valize cu bani cash din Libia în Franța și i-a transmis acești bani lui Nicolas Sarkozy, care era pe atunci ministrul Afacerilor Interne.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,