Foștii angajați ai Facebook: Compania SUPRIMĂ subiectele cu tentă conservatoare din modulul de știri populare afișat utilizatorilor

16:57, 11 mai 2016 | Externe | 3672 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:
Angajații facebook au suprimat în mod sistematic apariția unor articole cu tentă conservatoare din secțiunea „trending”( știri la modă, discutate -n.r.) a rețelei lui Mark Zuckerberg, informează Gizmodo.com.
Sursa citată a preluat declarația unui fost angajat al Facebook care a spus că el și colegii săi au împiedicat articol despre conferințe ale conservatorilor americani sau despre politicieni conservatori precum Rand Paul sau Mitt Romney să ajungă în secțiunea respectivă,chiar dacă acestea deveneau în mod organic populare în rândul utilizatorilor site-ului.
Mai multi foști „curatori de știri” ai Facebook – așa cum erau cunoscuți în cadrul companiei -, au declarat de asemenea pentru Gizmodo că au fost instruiți să „injecteze” în mod artificial articole selectate în modulul „trending news”, chiar dacă nu erau suficient de populare pentru a justifica includerea lor sau, în unele cazuri, nu erau deloc populare. Foștii curatori, toți angajați ca și contractanți, au afirmat de asemenea că au fost îndrumați să nu includă știri inclusiv despre rețeaua Facebook în modulul de articole populare.
Cu alte cuvinte, secțiunea de stiri a Facebook operează ca o redacție tradițională, reflectând subiectivismul angajaților săi și imperativele institutionale ale corporației, remarca Gizmodo. Acest lucru însă este în totală contradicție cu ceea ce susține compania, și anume că modulul de știri populare listează pur și simplu „subiecte ce au devenit recent populare pe Facebook”.
sursa: Activenews