Femeile dintr-un oraș suedez, sfătuite să nu iasă noaptea afara din casă – primarul se opune

13:00, 10 martie 2016 | Externe | 1179 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Primarul din orasul suedez Ostersund a criticat avertismentele politiei ca femeile sa nu iasa singure afara din casa noaptea, dupa atacuri de natura sexuala.

Politia din Ostersund, un oras de 45.000 de locuitori din centrul Suediei, a lansat avertismentul dupa 9 cazuri de atacuri violente, in ultimele 3 saptamani, scrie The Telegraph.
Dupa un atac raportat marti, seful politiei locale, Stephen Jerand, s-a declarat convins ca avertismentul sau, foarte neobisnuit in Suedia, este unul justificat.

Jerand si-a explicat apelul subliniind ca nu vrea sa primeasca in urmatoarea saptamana alte informatii despre astfel de victime.

Politia a fost insa criticata puternic pentru recomandare, un criminalist foarte popular la televizor numind apelul „neobisnuit de stupid”.

De asemenea, Ann-Sofie Andersson, primarul orasului, a spus ca politia ar fi trebuit sa discute cu ea aceasta avertizare, inainte de a o emite: „Solutia nu poate fi niciodata sa nu iesi din casa din cauza unei astfel de atentionari. Avem foarte multe femei care lucreaza in asistenta sociala si la domiciliu seara, de exemplu. Ce ar trebui sa faca?”

Jerand a spus insa ca o femeie a raportat, marti seara, ca un barbat a sarit din masina sa, in timp ce ea mergea prin oras, la 4:30 sambata dimineata, si a amenintat ca o va injunghia si o va viola.

sursa: Ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,