Europa este o promisiune tradăta, potrivit lui Martin Schulz

11:59, 6 mai 2016 | Externe | 1141 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Europa este o promisiune care nu a fost ținută față de generațiile constrânse la sacrificii pentru „salvarea băncilor”, a deplâns joi președintele Parlamentului European Martin Schulz, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Europa este o promisiune, dar o promisiune care nu a fost ținută”, a declarat Schulz în timpul unei dezbateri privind viitorul Europei, organizată la Roma în prezența președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, președintelui Consiliului European Donald Tusk și premierului italian Matteo Renzi.

Europa „a fost o promisiune făcută în fiecare zi pentru mai multe locuri de muncă, servicii, creștere” economică și generații de europeni au consimțit să facă sacrificii în așteptarea acestei promisiuni, cel puțin pentru copiii lor, a explicat Schulz.

Cu toate acestea, a adăugat el, liderii europeni continuă să ceara sacrificii, mai puține servicii, mai multe impozite, „și pentru ce, pentru a salva băncile”, a remarcat el.

Exista „un sentiment de nedreptate, nu această este Europa pe care au vrut să o vadă”, a adăugat el, răspunzând la o întrebare cu privire la creșterea populismului în Uniunea Europeană.

A considera Europa un proiect de Uniune cu un singur stat, o singură națiune, nu numai ca este „complet nerealist”, dar de asemenea devastator pentru viitorul ei, a declarat la rândul său Tusk.

„Visul unui singur stat european, al unei singure națiuni europene este o iluzie. Noi trebuie să acceptam să trăim într-o Europă cu monede diferite, cu diferite forțe politice, iar cel mai rău este de a pretinde că nu cunoaștem”, a adăugat el.

Fiecare reuniune ministerială europeană de la Bruxelles da naștere unor interpretări diferite, „ca și cum am avea 28 de reuniuni diferite”, a deplâns la rândul său Juncker.

Liderii europeni nu vin la Bruxelles cu ideea de apăra Europa. „Ei vin acum la Bruxelles și dau o conferință de presă pentru a spune: am aparat interesele noastre naționale”, a adăugat Schulz, regretând generațiile anterioare de lideri mai „europeni”.

sursa: Hotnews

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,