Eugen Teodorovici: România trebuie să aibă o abordare pragmatică în ceea ce privește parteneriatul strategic cu Statele Unite

08:21, 7 august 2018 | Externe | 973 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că România trebuie să aibă o abordare pragmatică în ceea ce privește parteneriatul strategic cu Statele Unite.

Într-un interviu acordat pentru DC News, ministrul a spus că în 20 de ani, parteneriatul strategic cu SUA nu a produs și beneficii economice.

„Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete. Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești. Aveți bază militară în România și ne bucurăm de această prezență, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mancarea, apa, uniformele de la firme românești? Așa trebuie să fie purtate discuțiile de acum înainte”, a declarat Teodorovici. Ministrul a arătat apoi că ambasadorul SUA a dat din umeri în loc să răspundă la aceste întrebări.

Teodorovici spune că trebuie să câștigăm și noi, ca țară, și oferă un exemplu de afacere care ar aduce beneficii semnificative și României. „De exemplu, vor americanii să producă rachete de 20 de miliarde. Noi ne obligăm să cumpărăm o treime din rachete dacă le produc în România și cu restul ieșim împreună pe piața externă. Dacă punem așa problema vom fi respectați. Nu suntem războinici, dar ce vor ceilalți pentru țările lor asta vrem și noi pentru țara noastră”, a explicat ministrul.

Sursa: www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,