Estonia: poliția a folosit gloanțe de cauciuc împotriva imigranților

17:32, 11 noiembrie 2015 | Externe | 1298 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Poliția din Estonia a aplicat gloanțe de cauciuc împotriva refugiaților dintr-un Centru de plasament în Harku, transmite portalul estonian DELFI.

În seara de 10 noiembrie, unul din imigranți, în vârsta de 25 de ani, originar din Congo, care se afla ilegal în Estonia, a fost încarcerat pentru nesupunerea față de ordinile poliției, ceea ce a provocat revolta colegilor săi. Câteva zeci de persoane au blocat holul din clădire izolatorului Departamentului poliției și protecției frontierelor și au refuzat să se supună oricăror cerințe ale forțelor de ordine. Pentru a pune capăt dezordinilor, poliția a recurs la utilizarea mijloacelor speciale, inclusiv a gloanțelor de cauciuc.

În octombrie, refugiații din centrul Harku s-au plâns jurnaliștilor occidentali de tratamentele la care sunt supuși de autoritățile locale. Potrivit refugiaților din Iraq, acestor li se limitează libertatea de circulație și comunicare în cazul refuzul de a cere azil politic în Estonia. Refugiații își propun să ajungă în Finlanda.

La 14 octombrie, la Tallin a avut loc o manifestație îndreptată împotriva intenției guvernului de a primi refugiați din Africa și Orientul Apropiat. Potrivit datele poliției, la acțiune au participat peste o mie de persoane.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,