Erdogan îl avertizează pe Trump că poate pierde un aliat de nădejde

10:31, 30 iulie 2018 | Externe | 1014 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, avertizează Statele Unite că vor pierde un aliat puternic și sincer dacă nu își schimbă atitudinea față de țara sa, a transmis duminică televiziunea Haberturk, preluată de AFP și Reuters.

Turcia ar putea solicita un arbitraj internațional dacă SUA blochează vânzarea de avioane de luptă F-35 pentru forțele sale aeriene, a mai afirmat Erdogan. El susține că nu va ceda nici amenințărilor lui Donald Trump cu sancțiuni împotriva Turciei în cazul în care autoritățile de la Ankara nu îl eliberează pe pastorul american Andrew Brunson, amintind că Turcia a cerut ajutorul Statelor Unite pentru repatrierea cetățeanului turc Ebru Ozkan, închis în Israel.

Brunson a fost mutat săptămâna aceasta din închisoare în arest la domiciliu, după un an și nouă luni de detenție. Lucrase în Turcia 20 de ani înainte de a fi acuzat că a sprijinit puciul eșuat din 2016 și că susține Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Pastorul respinge aceste acuzații, în urma cărora ar putea fi condamnat la 35 de ani de închisoare. Situația sa a fost discutată sâmbătă de secretarul de stat american, Mike Pompeo, cu ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,