Drama cetăţenilor care fug din propria țară

11:50, 30 august 2018 | Externe | 1201 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Brazilia trimite trupe la granița de nord pentru a „garanta legea și ordinea” pe fondul unei crize a migranților proveniți din Venezuela care se înrăutățește, mii de venezueleni încercând să treacă granița în țările vecine, transmite CNN.

Președintele brazilian, Michel Temer, a semnat un decret pentru a detașa forțele armate în statul Roraima, făcând anunțul în timpul unui discurs susținut la Palatul prezidențial.

Într-o serie de mesaje postate ulterior pe Twitter, acesta a citat „condițiile teribile de trai” suportate de venezueleni, ca motiv pentru criza migranților și reacția Braziliei.

„Valul de migrație din Roraima este rezultatul condițiilor de viață teribile la care a fost supus poporul venezuelean. Asta este tocmai ceea ce a dus la această situație tragică, care afectează în prezent aproape toată America de Sud”, a spus Temer în timpul discursului.

Într-un alt mesaj de pe Twitter, a adăugat că guvernul brazilian oferă migranților asistență medicală și umanitară, inclusiv construirea de adăposturi.

Decretul, în cazul în care forțele armate sunt autorizate să preia atribuțiile de supraveghere, va intra în vigoare în perioada 29 august – 12 septembrie.

Statul Roraima este poarta principală pentru intrarea imigranților venezueleni în Brazilia, potrivit agenției de presă de stat Agencia Brasil.

Sursa: www.cotidianul.ro