Dragoste cu ameninţări

11:16, 5 noiembrie 2018 | Externe | 971 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Coreea de Nord a avertizat SUA că are în vedere „în mod serios” revenirea la strategia sa de dezvoltare a arsenalului nuclear dacă sancţiunile economice impuse Phenianului nu sunt ridicate, relatează AFP.

Coreea de Nord a dus aşa-numita politică”byungjin” – de dezvoltare simultană a capacităţilor sale nucleare şi a economiei sale. În primăvara acestui an, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunţat că ţara sa se va concentra ‘pe construcţia economică socialistă’.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat că Phenianul ar putea reveni la politica „byungjin” dacă Statele Unite nu îşi schimbă atitudinea în materie de sancţiuni.

”Cuvântul ‘byungjin’ şi-ar putea reface apariţia şi ar putea fi avută în vedere în mod serios o schimbare de politică”, arată un comunicat publicat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Kim Jong-Un a afirmat în timpul summitului istoric cu preşedintele Donald Trump, că doreşte denuclearizarea ţării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puţine progrese în această direcţie.

Washingtonul refuză să ridice sancţiunile impuse Coreii de Nord întrucât aceasta nu a procedat la o „denuclearizare finală şi verificabilă integral”.

De partea cealaltă, Phenianul a condamnat „metodele de gangster” ale americanilor, acuzaţi că cer dezarmarea unilaterală a nord-coreenilor fără a face însă concesii.

Sursa: cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,